Home » PM – Training » IPMA Trainingen » IPMA Agile Leiderschapsreis

IPMA Agile Leiderschapsreis

Werk jij in een agile omgeving?

Wanneer jij in een agile omgeving werkt en jezelf daarin verder wilt ontwikkelen dan is de Agile Leiderschapsreis speciaal voor jou. Het is een training die zowel gedrag als mindset ontwikkelt, anders dan de meesten die zich op het aanleren van een bepaalde methode of raamwerk richten.

Voor agile leiders, met al een paar jaar ervaring, die zich willen onderscheiden in hun vakgebied, bereidt de Agile Leiderschapsreis je voor op de IPMA certificering. Deze onderscheidt zich door het aantonen van competent gedrag in plaats van de kennis van een enkel raamwerk of methode.

De IPMA certificering is gebaseerd op de IPMA Referentiegids voor Agile Leiders. De Leiderschapsreis traint je in het gebruik van deze gids en bereidt je voor op het certificeringsexamen. Daarnaast begeleiden we je, voor de hogere niveaus, bij de voorbereiding op het assessment.

Het programma

Dit bestaat uit drie online sessies waarin je oefent met de gids en van elkaar leert. Daarnaast zijn er oefeningen in onze eSchool waarin je het geleerde verder met elkaar uitwerkt gedurende de trainingsperiode. Hoe we dit doen kun je zien in deze video. Na de drie bijeenkomsten kan je het theorie examen doen. Als je de volgende link volgt leggen we je iets meer over het programma uit:

Wil je een hoger niveau behalen, dan moet je dit aantonen. Wij begeleiden bij het samenstellen van het bewijsmateriaal en het invullen van de benodigde documenten. Ook bereiden we je voor op het assessment interview.

Deze training is ontwikkeld door onze trainer John Hermarij, die ook de hoofdredacteur voor IPMA is bij het samenstellen van deze gids. In een interview beantwoordt hij de volgende vragen:

  1. Wat is er zo bijzonder aan de IPMA Agile Leiderschapscertificering?
  2. Wat is het nut van certificeren?
  3. Vertel eens iets over het programma van de training?

De virtuele bijeenkomsten (alle niveaus)

  • Drie sessies van drie uur en twintig uur thuiswerk: € 750,= (ex btw), inclusief de Agile Gids.
  • Deze training gaat al door bij vier deelnemers.

De hogere niveaus (niveau C en B)

  • De virtuele bijeenkomsten (zie boven).
  • Begeleiding en voorbereiding voor het assessment: € 950,=(ex btw).
  • Begeleiding is individueel.

IPMA inschrijfkosten

De bovenstaande bedragen zijn exclusief de inschrijfkosten voor het IPMA Agile examen en assessment (te betalen aan IPMA).