Home » PM – Training » IPMA Trainingen » IPMA C Agile Leader

IPMA C Agile Leader

Het IPMA C Agile Leader Certificaat neemt een unieke plaats in onder de Agile Certificeringen. Dit komt omdat de aandacht volledig ligt op mindset en gedrag, daarnaast heeft het een breder toepassingsgebied dan de software onwikkeling industrie. Zelfs de projectmanager van een ‘klassiek’ project heeft Agile Leiderschap nodig.

Deze training is ontwikkeld door John Hermarij die ook bij IPMA verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van deze certificering, als geen ander weet hij je de Agile Mindset aan te leren.

Virtuele klas (zes bijeenkomsten van 3 uur)

In deze training leer je in zes virtuele sessies te denken als een Agile Leider en de effecten van die mindset om te zetten in nieuw gedrag. We bestuderen de Agile Mindset in drie onderwerpen:

  1. Hoe gaat de Agile Leider om met de omgeving?
  2. Hoe ontwikkel je dienend leiderschap?
  3. Hoe lever je op een Agile manier resultaat?

Zowel tijdens de zes sessies als tussendoor reflecteer je op de mindset. We dagen jouw overtuigingen uit en maken die wendbaarder. Natuurlijk ben jij zelf daar de hoofdpersoon in. Door concrete situaties te nemen en deze met de andere deelnemers door te spreken kom je er achter wat het betekent om een Agile Mindset te hebben.

Deze reflectie, discussies en overdenkingen bereiden je voor op het IPMA C Agile Leader Examen, dat voor de volle honderd procent over de mindset gaat. Het examen is pittig maar goed te doen wanneer je deze training hebt gevolgd.

Een IPMA C certificering kent naast het theoretische gedeelte ook nog een competentietoets door middel van een assessmentinterview met twee assessoren van IPMA. Naast de zes sessies waarin we je de mindset uitleggen begeleiden wij je bij de voorbereiding voor het interview. Hiervoor moet je aan kunnen tonen dat je:

  • Voldoende ervaring hebt.
  • Competent Agile Leiderschap hebt getoond.
  • Impact gemaakt hebt op de wendbaarheid van jouw organisatie.

De begeleiding bestaat uit e-mail uitwisseling en videocalls zodat jij optimaal voorbereid bent op het interview. Wij begeleiden al twintig jaar kandidaten voor de IPMA Certificering en hebben daar als geen ander ervaring mee.

Deze driedaagse training, inclusief de begeleiding na slagen voor het theorie, kost € 1.950 (ex BTW). Dit bedrag is exclusief de tarieven die IPMA Certificering in rekening brengt voor het examen en het assessment.