Home » Training » IPMA Trainingen » IPMA C Projectmanagement

IPMA C Projectmanagement

Deze training is voor projectleiders en managers die hun kennis en inzicht in projectmanagement willen verbreden. Na afloop van de training kun je het internationale IPMA C certificaat behalen.

Door deze training krijg je relevante projectmanagementkennis die je direct kunt toepassen op je projecten. Praktische theorie over de omgeving van een project, de mensen op het project en hoe je plant, organiseert, resultaat levert en afrond. De ervaring van anderen die jou in staat stelt om succesvoller te zijn in je eigen projecten.

Drie leerdoelen:

  • Meer dan voldoende kennis en inzicht om het IPMA C examen met succes te halen.
  • Kennis en inzicht in je eigen professionele ontwikkeling.
  • Keuze maken welke van de technieken je direct in de praktijk gaat toepassen.

Opbouw van de training

We doen dat in zes blokken verdeeld over tien dagdelen. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1Voorbereiding van het project
Van definitie tot oplevering
Leveren van kwaliteit voor prijs
2Halen van de deadlines
Toeleveranciers en wetgeving
Risico’s lopen en kansen nemen
3Organiseren van een project
Communicatie als motor
Zelfkennis als basis voor succes
4Motiveren leidinggeven
Van de lijn naar project
Verandering en conflicten
Deze eerste vier blokken zijn gelijk aan de IPMA D training. In de laatste twee blokken komen de moeilijkere onderwerpen aan de orde.
5Investeringscalculaties
Instrumenten voor kwaliteitsresultaten
Doorlooptijdplanningen met onzekerheid
6Earned Value Methode
Crisismanagement
Teamrollen

Deze onderwerpen zijn gebaseerd op het certificeringsraamwerk van de International Project Management Association (IPMA) en aangevuld met de inzichten van onze hoofdtrainer John Hermarij.

Omdat alle voor de certificering benodigde theoretische kennis middels eModules in onze uitgebreide eSchool beschikbaar is, kunnen we ons tijdens de training richten op de praktijktoepassing van alle inzichten. Je oefent samen met anderen op actuele voorbeelden. Hierin onderscheiden wij ons van alle andere IPMA georiënteerde trainingen.

Afhankelijk van de in verband met corona, geldende maatregelen, doen we dat in een combinatie van eLearning met online of fysieke bijeenkomsten. Daarnaast krijg je ‘De betere praktijken van projectmanagement’, een uitgebreid naslagwerk over projectmanagement dat je nog lang na deze training gebruiken zal als gids in je werk als projectmanager.


De theorie training bestaat uit een mix van kennisinjecties, oefeningen, discussies en eLearning. Nadat je het theorie examen hebt behaald, gaan we door met het praktijkgedeelte.

De prijs voor deze training is € 2395,= (ex BTW) per persoon en exclusief de kosten die IPMA Certificering in rekening brengt. Alle trainingsmaterialen (boek, handout) en toegang tot de eSchool zijn inbegrepen)

Inschrijfformulier Theorie D en C (705 downloads)

Praktijkgedeelte

Hier moet je aantonen dat je naast je kennis ook competent handelt. Wij begeleiden jou om dat goed onder woorden te brengen. Je krijgt daarvoor een persoonlijke coach die je scherp houdt. Vlak voor het praktijkassessment geven we je een assessmenttraining. Als je competent bent, dan is het onmogelijk om niet te slagen. Wij helpen je daarbij.

De prijs voor de theorietraining en de begeleiding is € 3995,= (ex BTW) per persoon en exclusief de kosten die IPMA Certificering in rekening brengt.