Home » PM – Training » Pragmatisch Projectmanagement

Pragmatisch Projectmanagement

Pragmatisch projectmanagement

Alles wat we om ons heen zien aan bouwwerken, (vaar)wegen, vervoer, telecommunicatie en voorzieningen is tot stand gekomen door projecten. Daarom is projectmanagement een vaardigheid die voor elke sector van belang is.

Naast de basisprincipes die voor alle projecten gelden heeft elke sector specifieke kenmerken waardoor standaard methoden niet voldoende zijn. Daarom is Pragmatisch Projectmanagement een veel effectievere aanpak.

Het is een verzameling praktische projectmanagementtechnieken en inzichten die de projectmanager ter beschikking staan om het project, de mensen en de omgeving te managen. In deze training leren we je uit die verzameling te kiezen wat voor jouw project het beste werkt.

De training bestaat uit vijf onderdelen: groepsbijeenkomsten, eSchool, sector specifieke Webinars en een uitgebreid naslagwerk en de optie om een examen te doen.

Groepsbijeenkomsten

Tijdens de groepsbijeenkomsten leren we je de basis die op elk project van toepassing is:

DAG 1
Klantverwachtingen vertalen
Eisen en doelen beschrijven
Overeenstemming over de scope bereiken
De eerste risicoanalyse uitvoeren
Belangen in kaart brengen
DAG 2
Een project organiseren
Plannen van de doorloop
Plannen van de mensen
Begroten van de kosten
Beargumenteren van de schattingen
DAG 3
De juiste projectaanpak kiezen
Risicomanagement plannen en uitvoeren
Beheersen van de voortgang
Kwalitatieve resultaten opleveren
Problemen oplossen
DAG 4
Persoonlijk leiderschap
Motiveren van teamleden
Betrekken van belanghebbenden
Omgaan met conflicten
Beïnvloeden en ethiek

Veel oefenen, veel samenwerken en discussie over hoe dit in de praktijk gaat.

eSchool

Een uitgebreide bibliotheek met modules om je verder te verdiepen in specifieke onderwerpen. Alles wat je ooit hebt willen weten over projectmanagement. Over het plannen en begroten; over risico’s en kansen; over mensen en motivatie, over conflicten en crisis; over macht en invloed. Om maar een paar onderwerpen te noemen.

Webinars

Meerdere Webinars die onderwerpen behandelen die interessant voor bepaalde sectoren zijn. Over: bouwteams, ontwerpfasen, agile, lean, veiligheid, milieuprestaties, aanbieden, etc. om er maar een paar te noemen.

Naslagwerk

Vijfhonderd bladzijden verdeeld over achtentwintig hoofdstukken met alle relevante projectmanagementtheorie. Een waardevol naslagwerk wat je nog lang na deze training zult gebruiken.

Jouw investering is: € 2.250 (excl. btw)

Examen (optioneel)

Het is mogelijk om je na deze training in te schrijven voor het IPMA D theorie examen. Een waardevol certificaat met een wereldwijde erkenning. De training Pragmatisch Projectmanagement heeft een extra optie voor een examentraining om je daarop voor te bereiden.