Home » Training » Pragmatisch Projectmanagement

Pragmatisch Projectmanagement

Wanneer je iets moet regelen en daarvoor andere mensen of partijen nodig hebt. Wanneer je andere afdelingen moet inschakelen en leveranciers moet aansturen. Wanneer een goede afstemming noodzakelijk is en niet vanzelf gaat. Dan heb je, om op tijd en binnen budget resultaat te leveren, projectmanagement nodig.

Projectmanagement komt er in het kort gezegd op neer dat je dat regelt wat nog niet geregeld is.

Er is al veel geschreven over projectmanagement. Een grote verzameling aan methoden en certificeringen is beschikbaar. Maar hoe kies je nu? Al die boeken en examens hebben hun nut. Echter, waar het in de praktijk op aankomt is dat je resultaat levert. In deze training leer je hoe je dat op een pragmatische manier doet.

De belangrijkste leerdoelen zijn:

  • Het kunnen toepassen van relevante technieken die de samenwerking structureren, plannen en coördineren.
  • Het motiveren van teamleden, leveranciers en andere belanghebbenden om het project te steunen.

Onderwerpen

We doen dat in vier blokken verdeeld over acht dagdelen. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1Voorbereiding van het project
Van definitie tot oplevering
Leveren van kwaliteit voor prijs
2Halen van de deadlines
Toeleveranciers en wetgeving
Risico’s lopen en kansen nemen
3Organiseren van een project
Communicatie als motor
Zelfkennis als basis voor succes
4Motiveren leidinggeven
Van de lijn naar project
Verandering en conflicten

Deze onderwerpen zijn gebaseerd op het certificeringsraamwerk van de International Project Management Association (IPMA) en aangevuld met de inzichten van onze hoofdtrainer John Hermarij.

Hoewel het niet noodzakelijk is, heb je na afloop van deze training voldoende kennis om het felbegeerde IPMA certificaat te halen. Omdat alle voor de certificering benodigde theoretische kennis middels eModules in onze uitgebreide eSchool beschikbaar is, kunnen we ons tijdens de training richten op de praktijktoepassing van alle inzichten. Je oefent samen met anderen op actuele voorbeelden. Hierin onderscheiden wij ons van alle andere IPMA georiënteerde trainingen.

Afhankelijk van de in verband met corona, geldende maatregelen, doen we dat in een combinatie van eLearning met online of fysieke bijeenkomsten. Daarnaast krijg je ‘De betere praktijken van projectmanagement’, een uitgebreid naslagwerk over projectmanagement dat je nog lang na deze training gebruiken zal als gids in je werk als projectmanager.

Jouw investering is: € 1.995 (excl. btw)

De training is beschikbaar in open rooster of individueel. Informeer ook naar onze incompany oplossingen.