Home » PM – Training » Bouwteam Trainingen

Bouwteam Trainingen

Wij vinden de ontwikkeling van twee-fasen contracten en bouwteams en de onderliggende gedachte een van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment op het gebied van projectmanagement. Hoewel het natuurlijk gezond verstand is dat opdrachtgever en -nemer tijdens een project samenwerken is dat niet altijd vanzelfsprekend. De verleiding is groot om tegenover elkaar te staan. Helemaal wanneer zaken anders lopen dan verwacht. Wie draait op voor de risico’s en hoe voorkomen we strategisch inschrijven? Wat doen we als een risico zich manifesteert dat we niet hebben voorzien? De bouwteamfase is een goed middel om op een juiste manier met het project van start te gaan. Het vraagt echter wel een cultuurverandering.

Cultuur verandert niet vanzelf wij hebben een aantal trainingen ontwikkeld die bouwteams helpen daar een stap in te maken. Dit zijn:

Door deze trainingen/workshops verwerf je als team de vaardigheden om met een bouwteam aan de slag te gaan. Elke training staat op zichzelf maar is ook goed te koppelen. We werken volgens een cafetaria model, we onderzoeken samen welke leerbehoeften er zijn en stellen vervolgens een maatwerkprogramma samen. Het is een prachtige manier om met een bouwteam van start te gaan maar ook om tussentijds de vaardigheden aan te scherpen. Je kunt nooit te laat beginnen met samenwerken.

Videos

In de loop der tijd hebben we verschillende video’s gemaakt over bouwteams. Die vind je hier>>