Home » Onze eSchool » Workshop: Zelfsturing in niet zelfsturende organisaties

Workshop: Zelfsturing in niet zelfsturende organisaties

Deze workshop is de vierde in een reeks, op 12 april hebben we deze georganiseerd. Je ontdekt verborgen schatten in de Agile Leiderschapsgids van IPMA en maakt kennis met leiderschapsvormen in een digitale wereld. Het thema van deze keer is: Zelfsturing in niet zelfsturende organisaties.

Zelfsturing zou de droom van iedere manager moeten zijn. Helaas is de praktijk weerbarstiger dan wat de boekjes beweren en trainers verkopen. Het is niet eenvoudig om vastgeroeste patronen te doorbreken. Toch kan je de huidige crisis gebruiken als een kans om zelfsturing vorm te geven. De digitale transitie die in het afgelopen jaar in een hogere versnelling is gegaan roept hierom. Hoe je dat doet, ontdek je in deze super-interactieve workshop. Tijdens negentig minuten kun je ervaren wat je moet doen om je team zichzelf te laten sturen.

We gebruiken daarvoor inzichten uit de IPMA Leiderschapsgids. Dit is een schatkamer aan tips om de wendbaarheid van een organisatie te bevorderen. Je gaat in groepsverband werken met de onderwerpen ‘Leiderschap’ en ‘Teamwerk’ uit de gids. Dat proces wordt begeleid door een inspirerende online facilitator.

En dan te bedenken dat dit slechts een fractie van de hele gids betreft. Deze workshop is de derde uit een reeks. De vorige drie gingen over:

  1. De ‘Verborgen Agile Talenten’ in het team.
  2. Help! Het senior management heeft geen agile mindset.
  3. Agile? Het management wil wel maar doet niet.

Reactie op de vorige workshop

  • Pragmatische insteek
  • Mij blijft hangen: Architect van je eigen wereld!
  • Het begint bij jezelf. Leuke sessie!
  • Deze werkvorm bevalt me wel, ik ga het dus ook toepassen.
  • Allen dank voor de conversaties en goede energie!
  • Leiderschap begint bij jezelf.
  • Dank je John!

Geïnteresseerd?

Wanneer je denkt dat is iets voor jouw organisatie, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.