Home » IPMA Leergang

IPMA Leergang

Robuust gebouwDe IPMA certificering is een robuuste persoonscertificering op het gebied van projectmanagement. Voor de projectmanager is het een uitdagend traject waarin hij eerst de hele projectmanagementtheorie bestudeert en daarnaast zichzelf aan een kritische zelfreflectie onderwerpt, die hij afsluit met het oordeel van twee onafhankelijke assessoren. Een verdiepende ervaring die veel zelfinzicht en aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling oplevert.

Onze IPMA trainingen zijn gebaseerd op de Individuele Competence Baseline van de International Project Management Association. Deze beschrijft 28 competentie-elementen die een projectmanager moet beheersen en waartegen hij zijn competentie kan meten. Al sinds 2003 geeft Dhirata trainingen die voorbereiden op deze certificering. In 2014 heeft Dhirata voor haar leergang het IPMA keurmerk ontvangen.

Niveaus

Er zijn vier niveaus:
Vier IPMA NiveausD: voor junior projectmanagers
C: voor projectmanagers met minstens 3 jaar actuele ervaring
B: voor ervaren project/programmamanagers met minstens 5 jaar actuele ervaring
A: voor ervaren programma of portfoliomanagers met minstens 5 jaar actuele ervaring
Voor de niveaus D, C en B dienen de kandidaten een theorie-examen af te leggen, de niveaus C, B en A kennen ook een praktijktoets waarin de kandidaten een assessmentinterview krijgen met betrekking tot een specifiek project dan wel programma.

Een projectmanager die aan het leren is.De IPMA leergang

Deze leergang is een compleet bouwwerk van leeractiviteiten die optimaal geprogrammeerd zijn om de professionalisering van projectmanagers te realiseren. De leergang is de basis voor een optimale mix die wij voor onze klanten ontwikkelen. Het is mogelijk om deze in zijn volledigheid te doen, maar door de modulaire opzet is het ook goed mogelijk om delen hiervan te volgen. Een aantal componenten zijn ook als open rooster training beschikbaar.

De leergang bestaat uit de volgende onderdelen:

Belangrijke leerprincipes die verwerkt zijn in onze trainingen zijn:

  • De kracht van intrinsieke motivatie.
  • De kracht van het gezamenlijk leren.
  • De kracht van de reeds beschikbare kennis.

Pictogram met gereedschapIPMA op maat

De IPMA training hebben wij zo ontwikkeld dat zij eenvoudig zijn aan te passen aan uw behoefte. Hoewel de theorietrainingen in principe voorbereiden op het behalen van de examens, is het heel goed mogelijk dat u een stap dieper wilt door de vertaalslag naar de praktijk te maken.

Samen met u kunnen wij een inventarisatie maken welke onderdelen extra toegevoegde waarde leveren voor uw organisatie, hier brengen we dan extra verdieping, praktijktraining en begeleiding in, de IPMA certificering is dan de ruggengraat van een veel omvangrijker professionaliseringstraject.

eLearningBlended Learning

In de trainingen die opleiden voor de IPMA theorie-examens stellen we in onze eSchool veel ondersteunend materiaal ter beschikking van de deelnemers. Studieroosters, oefenopgaven, alle presentaties zijn ingesproken, daarnaast is je trainer altijd beschikbaar om een vraag te beantwoorden. Kortom voldoende gelegenheid om alle onderwerpen goed te bestuderen om zo goed voorbereid naar het examen te gaan.