Home » IPMA Agile Leadership

IPMA Agile Leadership

De IPMA Agile Leadership Certificering

Medio 2017 is IPMA Certificering in Nederland gestart met de nieuwe Agile Leadership certificering. Een spannende en dappere start van IPMA  want er waren immers al veel agile certificaten beschikbaar. Dit certificaat onderscheidt zich echter van de reeds bestaande omdat het niet gaat om het leren van een raamwerk zoals Scrum, LeSS of Safe maar om de competentie van u als agile leider. Daarnaast is het pragmatisch in plaats van dogmatisch. Het is daarom dat wij wij de begeleiding bij deze certificering hebben opgenomen in onze dienstenportfolio.

Onze training die alleen incompany beschikbaar is, begeleidt bij zowel het theoretische als het praktijkgedeelte van de certificering en loopt synchroon met het formele traject bij IPMA. Het bestaat uit de volgende fasen:

  1. Reflecteren op uw ervaring in de afgelopen jaren.
  2. Voorbereiding op het theorie examen samen met uw collega’s tijdens vier losstaande dagen en een uitgebreid ondersteunend programma in onze eSchool.
  3. Het theorie examen zelf.
  4. Samenstellen van een portfolio met bewijsmateriaal van de impact die u gemaakt heeft als agile leider.
  5. Begeleiding bij de voorbereiding op het assessment interview.
  6. Het assessment interview zelf.

Op basis van de certificeringsgids leert en reflecteert u op uw kennis en kunde, veel breder dan welke andere certificering dan ook.