Home » home » Pragmatisch projectmanagement

Pragmatisch projectmanagement

Onze visie op organiseren en samenwerken is pragmatisch.

pragmatischWij denken dat pragmatisch projectmanagement een verschil kan maken. Denkt u zich eens in dat u in uw projecten alleen gebruik maakt van die technieken en vaardigheden die haalbaar zijn en een bewezen bijdrage leveren aan succes. Dus nooit een methode omwille van de methode zelf, maar alleen omdat deze werkt in de omgeving waar deze zou moeten werken.

Niet meer dan logisch lijkt ons.

Pragmatisch betekent dan bijvoorbeeld dat rapportages nooit een doel op zich zijn maar de gewenste besturing van een project bevorderen in plaats van deze te belemmeren. Dit betekent niet zomaar wat improviseren, nee, want voordat je pragmatisch kunt zijn, heb je een brede kennis en projectmanagementvaardigheid nodig om in te schatten welke aanpak in een bepaalde situatie werkbaar is.

Uitgaand van de grote verzameling vaardigheden en technieken die er zijn, gaan wij samen met u op zoek naar de better practices van projectmanagement voor uw organisatie. lees meer »